Brandoffer is een geweldig eerste deel van de serie van Poe en Tilly, je wilt meer.
Nog niet eerder heb ik een boek gelezen van de auteur M.C. Craven, maar na ‘Brandoffer’ te hebben gelezen wil je verder in de serie.
In het begin moest ik even in het verhaal komen. Maar zodra ik in het verhaal zat wilde ik niet meer stoppen met lezen. Je raakt geïntrigeerd door de personages en de manier zij zijn neergezet vind ik heel beeldend. Ieder is bijzonder op zijn/haar eigen manier. De schrijfstijl is vlot en toch is veel aandacht besteed aan de details. Ik zie het zo voor mij waar Poe woont in Shap Wells en hoe hij en Tilly eruit zien.
Poe werkt niet bij de politie, hij is analist bij de SCAS een onderdeel van National Crime Agency. Hij is geschorst vanwege een vorige zaak en heeft zich teruggetrokken in ShapWells. Door een gruwelijke moord wordt hij weer betrokken bij een zaak. Hij heeft een eigenzinnige manier van werken en leven. En dat is precies wat nodig is in de nieuwe zaak. Omdat hij dit niet alleen kan onderzoeken krijgt hij ondersteuning van Tilly. Een zeer slimme meid met een IQ van boven de 200, sociaal gezien kan ze nog wel heel veel leren.
Samen gaan Poe en Tilly op zoek naar de moordenaar die de gruwelijke moord heeft gepleegd. Al snel volgen er meer slachtoffers. Poe zijn tactiek in een onderzoek is anders dan ik gewend ben om over te lezen. Hij ziet dingen die andere niet ziet, zoekt de randjes op van wat kan en ook waar het eigenlijk niet kan. Poe ziet het kunnen van mensen waar een ander iemand zou zien als een outcast. Gelukkig wordt hij tijdens het onderzoek gesteund door zijn leidinggevende Stephanie Flynn. Zij zorgt ervoor dat hij kan doen waar hij goed is en niet in al te grote problemen komt. En als dat wel zo is, steunt zij hem waar nodig.
Tijdens het onderzoek ontstaat een bijzondere band tussen Tilly en Poe en versterken zij elkaar. Heel bijzonder dat een man die in een schapenherderswoning met minimale voorziening, vriendschap kan sluiten met een jonge vrouw die min of meer in een beschermde bubbel heeft geleefd. Door het onderzoeken van de moord gaat zij stapje voor stapje buiten haar bubbel en dat bevalt haar goed.
Tot aan het einde is het spannend en onduidelijk wie de moorden heeft gepleegd en hoe. Ik zou deze serie zeker aanraden om te lezen.