De leraar is alweer een knap staaltje thrillergehalte met een goed doordacht plot en een verbluffend einde.
Eve en Nate lijken een gelukkig koppel. Ze zijn al geruime tijd samen, geven allebei les op de middelbare school. Allebei zijn ze gepassioneerd met hun vak bezig. Maar dan komt Addie in hun klas les volgen. Rond dit meisje ontstond vorig schooljaar een schandaal. Een leraar moest daardoor ontslag nemen en Addie wordt door iedereen op school gemeden als de pest. Eve en Nate hebben allebei een heel ander idee over dit meisje en de situatie. En ook achter hun eigen gesloten deuren ziet de werkelijkheid er anders uit.
Iedereen lijkt zo zijn eigen geheimen te hebben.
De cover van De leraar is weinig zeggend. De titel is wel erg passend.
Het verhaal geeft de typische schrijfstijl van McFadden weer: korte, dynamische hoofdstukken, enkele hoofdpersonages, twijfel zaaien, cliffhangers en verrassende plottwists. Dat maakt De leraar tot een boek waar vaart in zit en die de nieuwsgierigheid van de lezer goed weet vast te houden.
De hoofdstukken zijn geschreven vanuit de ik-vorm, afwisselend tussen Eve, de leerkracht, en Addie, de leerling. Maar vooraleer het verhaal van start gaat, krijgt de lezer een spannende proloog voorgeschoteld, die meteen de sfeer bepaalt. Ook al wordt daarna het verhaal qua spanning verder vrij rustig opgebouwd, de lezer voelt duidelijk dat er vanalles speelt. Het is alleen nog uitzoeken wat precies en hoe dit zal evolueren.
Het thema van dit verhaal is gedurfd. Niet iedereen zal even grote fan zijn, maar het is op een goede manier neergezet.
Wie eerder boeken las van Freida McFadden weet dat er wel een misdaad staat te gebeuren, maar wie dader en slachtoffer zal zijn, kan verschillende kanten op in dit verhaal.
Hoe meer geheimen naar boven komen, des te meer de lezer wordt getriggerd. Op het einde wordt nog een onverwachte twist voorzien, die het verhaal af maakt.
Dankjewel, VBKBelgië, voor het recensie-exemplaar.
Rating: ⭐⭐⭐⭐(⭐)
Iedereen lijkt zo zijn eigen geheimen te hebben.
De cover van De leraar is weinig zeggend. De titel is wel erg passend.
Dankjewel, VBKBelgië, voor het recensie-exemplaar.
Rating: ⭐⭐⭐⭐(⭐)