Een spannend en boeiend verhaal
Ondanks de dikte leest dit boek als een trein en het verhaal is ontzettend meeslepend geschreven. Dit is het derde deel van de serie maar in dit boek staan andere personages centraal. Deze keer volgen we namelijk het verhaal van Keris en Zarrah. Wanneer Zarrah de opdracht krijgt om kroonprins Keris te vermoorden wordt er een reeks onverwachte gebeurtenissen in gang gezet. Je leert de hoofdpersonages goed kennen en je krijgt veel informatie over hun (politieke) achtergrond. Hierdoor begrijp je hun motieven en waarom ze bepaalde keuzes maken. Dit boek staat vol met politieke intriges en snode plannen. De mix van verraad, intrige, romantiek en politiek zorgt voor een spannend en boeiend verhaal.
Het verhaal wordt geleidelijk opgebouwd en regelmatig zat ik op het puntje van mijn stoel. Danielle L. Jensen heeft een hele fijne en pakkende schrijfstijl waardoor je gelijk in het verhaal zit. Wel is er veel overeenkomst met deel twee: De koningin van verraad. Het verhaal speelt zich namelijk af rond dezelfde tijd en ook de personages uit het vorige deel komen terug in dit boek. Dit zorgt ervoor dat het einde geen mega grote verrassing is en sommige delen uit de verhaallijn komen wat bekend voor.
Toch werden er genoeg verassende elementen toegevoegd aan het verhaal om het boek boeiend te houden. Bovendien is de wereld fantastisch uitgewerkt waardoor je een duidelijk beeld krijgt bij de omgeving. De romantiek had van mij af en toe iets subtieler gemogen maar dit is uiteraard persoonlijke voorkeur. Over het algemeen was het mooi in balans en zorgde het voor een extra spanningsboog in het verhaal. Al met al heb ik heel erg genoten van dit boek en heb ik het met veel plezier gelezen. Ik ben ook heel erg benieuwd naar het vervolg want dit boek eindigt met een enorme cliffhanger!