Muurtje om mijn hart
Auteur Kristie Raaijmakers kennen we ondertussen redelijk goed en we hebben haar ook al een aantal keer mogen ontmoeten. Echter had ik persoonlijk nog niks van haar hand gelezen. Daar moest dus echt eens verandering in komen.
Elin heeft twee jaar geleden haar droomwoning gekocht. Lekker aan de rand van het bos en ver weg van de drukke stad. Ze heeft zoveel ruimte dat ze ook haar administratiekantoor aan huis heeft. Ze geniet volop van de rust, maar die wordt bruut verstoord als het leegstaande huis naast haar verkocht is en de bouwvakkers beginnen te klussen. Ze wordt gek van de harde muziek en vrouwonvriendelijke opmerkingen. Tot dat ze plotseling inziet hoe leuk Mike, één van de bouwvakkers is.
Toen ik in het verhaal begon kon ik niet meer stoppen met lezen. Het verhaal leest in snel weg en ik heb verschillende keren hartelijk moeten lachen om bepaalde scènes in het verhaal. De hoofdstukken zijn maar kort en worden afwisselend verteld.
Zoals vele weten luisteren wij het verhaal ook, tijdens het lezen. Wat ik leuk vond is dat de verhaallijn van Elin verteld wordt door een vrouw en de verhaallijn van Mike door de een man. In het begin vond ik de stem van de mannelijke stemacteur niet echt fijn om naar te luisteren. Echter hoe verder ik in het verhaal kwam, hoe meer ik deze stem wel bij personage Mike vond passen.
Kristie is ook hard aan een vervolg aan het schrijven. Ik zou tegen Kristie willen zeggen dat ze een beetje door moet schrijven, want ik kan niet wachten op het vervolg van Muurtje om mijn hart.