Otis' Redding

Otis' Redding is een boek dat al sinds de verschijning op mijn NTL-lijstje. Dit komt mede doordat wij een aantal jaar zelf de hobby Urban Exploration hebben beoefend. En hoe leuk is het dan dat dit het onderwerp van dit verhaal is.

Melvin en Otis zijn broers van elkaar. Samen bezoeken ze verlaten gebouwen. Of het nu gaat om een leegstaand huis, een oud ziekenhuis, of een buitenwerking gestelde fabriek. Geen uitdaging gaan ze uit de weg. Als de broers verhuizen naar Prinsenbeek ontdekt Otis een verlaten villa in het bos. Hij doopt de locatie al snel om naar Het Jagershuis en het lijkt de ultieme urbex-locatie.
Als Otis aan wordt gereden, lijkt er opzet in het spel en al snel lijkt er een link te zijn met de verlaten villa in het bos. Melvin besluit om het er niet bij te laten zitten en gaat op onderzoek uit. En of dat nu zo slim was? Zou hij Otis nog wel kunnen redden?

Zoals ik eerder al schreef bezochten Veronique en ik, in 2011/2012, de nodige urbex-locaties en hierdoor kon ik mij erg goed verplaatsen in de broers. De spanning spatte van de pagina's af. Wel vond ik sommige dingen een beetje ver gezocht. Echter, bij dit soort verhalen past het ook erg goed en vond ik het niet storend. Wel merkte ik, door het snel wisselen tussen 1977 en 2022, ik soms de draad even kwijt was. Echter hoe verder ik in het verhaal kwam, hoe beter ik de scènes kon plaatsen in het geheel.

Otis' Redding is een spannende young-adult die de jeugd zeker op het puntje van hun stoel laat zitten. Ik ben fan van dit verhaal!

Meer recensies van Bryan van De Koukleumpjes