Vlieland

Susan is ondertussen geen onbekende meer voor mij. Ik las al verschillende verhalen van haar hand en elke keer toveren ze weer een lach op mijn gezicht.

'Vlieland', is het tweede deel in de Waddenliefde-serie. Gelukkig ook niet het laatste, want ik wil absoluut nog geen afscheid nemen van deze eilanden.

Nora is auteur en haar debuut is enorm goed ontvangen. Uiteraard verwachten haar fans een nieuw verhaal. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ze besluit om een schrijfvakantie te maken en vertrekt voor vier weken naar Vlieland.

Als ze op het Vlielandse strand een ring vindt, vraagt ze zich al snel af of hier misschien een verhaal inzit. Ze besluit de rechtmatige eigenaar op te sporen. Als Hidde, de kleinzoon van de ring-eigenaar, ontmoet blijkt hij leuker dan leuk te zijn. Wat moet Nora met haar gevoelens? Ze is immers op Vlieland om aan haar nieuwe boek te schrijven.

De vlotte schrijfstijl van Muskee weet mij iedere keer weer in haar verhalen te trekken. De situaties zijn herkenbaar en dat maakt het boek zo aantrekkelijk. Door de korte hoofdstukken kon ik alleen maar doorlezen en elke keer dacht ik: Nog een hoofdstuk.

De personages zijn voldoende, voor een novelle, uitgewerkt. Ook voelde ik een klik met de hoofdpersonages. Geef mij daarbij een mooie bestemming waar het verhaal zich afspeelt en je hebt mij.

Wederom een erg leuk verhaal van de feelgoodqueen uit Deventer.

Binnenkort ga ik het vervolg 'Terschelling' lezen. Ik heb er erg veel zin in!

Meer recensies van Bryan van De Koukleumpjes