Getuige nr 8
Ruby is getuige van een moord in West 74th street in New York, een rijke buurt in Manhattan.
Ze belt anoniem de politie, maar ze vertelt niet de waarheid. Zij heeft zo haar eigen plan met deze cruciale informatie.
Wanneer ex oplichter Eddie Flynn de verdachte van de moord gaat verdedigen, begint het dodelijke spel van Ruby pas echt.
Dit is echt weer een typische Eddie Flynn thriller, vlot geschreven en vol actie. De geniale Eddie is niet snel voor de gek te houden, want met zijn enorme mensenkennis en dosis ervaring als advocaat en oplichter laat hij zich niet snel in de luren leggen.
Het verhaal laat zich vertellen uit verschillende perspectieven en dat leest altijd erg fijn. Hoofdstukken zijn niet te lang en eindigen vaak met een cliffhanger, groot of klein, waardoor je het boek moeilijk weg kunt leggen.
Toch vond ik dit niet het meest spannende deel, de moordenaar ontrafelen was eigenlijk bijzaak in het verhaal. Het draaide meer om Ruby, en haar volgen we vanaf het begin en we kijken mee met haar soms toch wel bizarre acties. Uiteindelijk blijkt er natuurlijk meer aan de hand te zijn en komt er nog een verrassende twist voorbij..
Hoe Cavanagh het weer voor elkaar krijgt alles zo in elkaar te laten passen vind ik wel echt knap. Dat gaat niet vervelen en is voor mij echt typisch een Eddie Flynn verhaal!