Het kromme huis

Caroleest 07 januari 2025
Tussen Kerst en Oud en Nieuw organiseert Uitgeverij Rainbow de Christie Challenge. Met ongeveer 200 lezers proberen we tijdens het lezen de dader te vinden en de opdrachten online te delen. Deze keer was Het kromme huis aan de beurt, dit was voor mij de tweede Christie Challenge waar ik aan mee deed.

De gefortuneerde oude Griek Aristide Leonides wordt vergiftigd door een overdosis van zijn eigen medicijnen. Al zijn huisgenoten hebben een motief: hun aandeel in de erfenis. Terwijl de zaak nog in onderzoek is, neemt een van de verdachten het heft in eigen handen.

Uitgeverij Rainbow had weer een prachtig Challenge pakket gemaakt waar we mee aan de slag konden. De Familie Leonides stamboom was hierbij heel handig en de WhoDunIt? verdachtelijst ook.
Vorig jaar had ik niet de juiste verdachte. Had ik het dit jaar wel goed? Nee, ik zat er dit jaar ook weer naast. Vond ik dat jammer? Nee totaal niet, want ik heb van het verhaal en mijn speurtocht naar de verdachte genoten. Dit maakte de beleving van het boek nog leuker.

Het verhaal begint rustig en daarna bouwt de spanning zich op tot de grote finale aan het einde. Tijdens het lezen heb ik meerdere personages verdacht, zelfs de echte dader. En toch dacht ik om de één of andere reden dat die het niet gedaan zou hebben. Man wat zat ik er weer naast. Ik ben benieuwd welk boek er aan het einde van dit jaar door Uitgeverij Rainbow zal worden uitgegeven voor de Christie Challenge 2025.

Als je van detective verhalen houdt en van de speurneus uithangen tijdens het lezen, dan kan ik je de Christie Challenge aanraden om ook eens aan mee te doen. Ik probeer in ieder geval volgend jaar weer mee te doen.
Bedankt voor het leuke Christie Challenge materiaal.

Meer recensies van Caroleest

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.