Wat een topafsluiting van het duet!
Voor ik aan mijn recensie begin, houd rekening met de triggerwarnings voor je deze gaat lezen. Het boek is dark en de triggerwarnings zijn er niet voor niks, wees lief voor jezelf! Oh en voor je deze recensie leest, ga deel 1 lezen als je dat nog niet gedaan hebt en kom dan terug om spoilers te vermijden!
Okee, okee, maar even hé, na deel 1 Mijn Monster, die eindigde in een lekkere cliffhanger, kon ik echt niet wachten tot ik dit deel kon lezen. Dat Nicole kon schrijven wist ik al, new adult is ze een pro in, maar met het Monster-duet heeft deze vrouw laten zien dat zij echt een kei is in dark romance. De meeste dark romance boeken zijn (duh) dark.. maar wat Nicole met deze serie weet te bereiken is dat je op een emotioneel vlak helemaal mee gaat leven met de personages. De psychologie achter het verhaal zit diep, is kloppend en zorgt voor echt een dark romance op top niveau.
In dit deel volg je Ysabel en Vince. Als je deel 1 hebt gelezen weet je dat Ysabel in het allerlaatste hoofdstuk naar een andere plek meegenomen word weg van waar ze met Noëlle zat. En jongens wat haar overkomt is heftig en je gunt het je ergste vijand nog niet toe. Haar enige troost is een mooie witte kat, en dat is werkelijk haar lichtpuntje in die duistere periode.
De hoofdstukken worden wisselend vanuit Ysabel en Vince verteld, waardoor je echt een heel goed beeld krijgt van wat er in de loods met Ysabel gebeurt maar ook juist wat er buiten de loods gebeurt via Vince zijn POV. Nicole heeft het verhaal werkelijk prachtig opgebouwd, gooide er af en toe even een lekkere twist in en zorgde ervoor dat ik met ongemak zat te lezen. Want tja, ik moest nog een kwart en alles leek goed... Hah.. ja niet dus! Ik heb tijdens het lezen met kippenvel gezeten, ik werd verliefd op Vince, ik werd boos op de wereld en ja, ik heb ook zitten huilen bij dit boek. Nicole heeft met Het monster in mij laten zien dat zij echt een schrijfster in van topformaat. Of zij nou fluffy romance schrijft of darker dan dark. Zij kan het en ik zal het allemaal lezen!
Octoberbooks echt enorm bedankt dat ik voor jullie dit prachtige deel mocht lezen en recenseren.