Is het verhaal de hype waard?
In dit boek komen drie vrouwen aan het woord: Rachel, Megan en Anna. Rachel is de grootste hoofdpersoon, haar hoofdstukken zijn dan ook in de ik-vorm. Van de andere vrouwen blijf je wat verder af staan.
Rachel is langzaam ontspoord sinds het niet lukte om zwanger te worden en haar huwelijk op de klippen liep.
Anna is de nieuwe vrouw van haar ex, Megan is de 'buurvrouw' van een paar huizen verderop.
Rachel ziet het leven van Megan van een afstandje, vanuit de trein. Er is een wissel stuk en de trein stopt bijna alle ritjes vlak achter de huizen die Rachel intrigeren. De ene omdat ze er gewoond heeft. De ander, omdat ze fantaseert over het leven van die vrouw die alles zo goed voor elkaar lijkt te hebben.
Tot ze vermist raakt...
Eigenlijk had ik al vrij snel (te snel) door hoe de vork in de steel zat en voelde ik niet echt mee met de personages doordat ze wat vlak bleven. Ik had wel een beetje medelijden met Rachel, maar vond haar ook weer irritant...
Ik kon me voor een deel verplaatsen in Megan, maar ze deed ook te veel vreemde dingen.
En Anna kon ik al snel niet meer luchten.
Het plot vond ik weinig verrassend en het had naar mijn idee veel aangrijpender kunnen zijn.
Het stukje over Megans verleden en de gebeurtenis in de badkuip kwamen wel 'even binnen' en het dubbel te interpreteren einde vond ik ook leuk.
Al met al een prima boek, maar dat dit zo wereldwijde bestseller is, snap ik dan weer niet helemaal... Er zijn zo veel véél betere boeken...
Tot ze vermist raakt...
En Anna kon ik al snel niet meer luchten.