Prachtig!
Als de wereld wankelt van Jandy Nelson. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Wauw, wat was dit weer een prachtige young adult! Nadat ik zo genoten had van haar vorige boek 'ik geef je de zon' was ik heel nieuwsgierig naar deze. Het boek bestaat uit vijf delen. Het speelt zich onder meer af in 'het stadje' Paradise Springs. We maken kennis met de 12-jarige Dizzy. Haar 17-jarige broer Miles en hun 19-jarige broer Wynton. Wynton is een virtuoos violist. Miles is de vleesgeworden perfectie en Dizzy is gewoon haar grappige zelf. Hun moeder is chefkok in haar eigen restaurant en hun vader....ja hun vader verdween 12 jaar geleden uit hun leven. Ze hebben dat allemaal op hun eigen manier een plekje gegeven en proberen er het beste van te maken. Dan verschijnt op een dag 'het regenboogmeisje' in hun leven en verandert alles. Het perspectief wisselt met elk hoofdstuk. De schrijfstijl is vlot en makkelijk. De personages lijken langzaam tot leven te komen. De mooiste zinnen vind ik: ik geloof nu dat als de wereld wankelt, er niet alleen verdriet over de rand klotst, maar ook geluk. Maar je moet ernaar op zoek. Ik heb dit boek gelezen in het kader van #dgv100