Mooi, emotioneel verhaal.
Clara rouwt om het plotselinge overlijden van haar grote liefde Ben. In plaats van haar dagen te vullen met het plannen van een huwelijk moet ze nu een begrafenis voorbereiden. Ben was altijd degene bij wie ze haar hart kon uitstorten, dus stuurt Clara hem nog steeds berichtjes. Maar wat ze niet weet, is dat Bens telefoonnummer na een tijdje wordt vrijgegeven…
In ‘Een teken van jou’ volgen we Clara die door een periode van rouw gaat. Ze kan de onverwachte dood van haar verloofde Ben moeilijk verwerken. Sofie Cramer slaagt erin om Clara als een sterk hoofdpersonage neer te zetten. Clara’s emoties krijgen een plaats, maar Cramer geeft haar personage ook de ruimte om te evolueren. Ik vond haar een heel lovable personage.
Het verhaal wordt bovendien verteld vanuit twee perspectieven. Clara schrijft namelijk sms'jes naar Ben, maar die komen terecht bij Sven. We lezen ook zijn kant van het verhaal en zijn reactie op de berichtjes. Hij raakt geïntrigeerd door de sms’jes die hij krijgt en gaat op zoek naar de onbekende afzender. Zijn zoektocht was fijn om te lezen, maar soms ook een beetje frustrerend. Hij had het zichzelf een pak gemakkelijker kunnen maken om haar te vinden.
Desalniettemin was ‘Een teken van jou’ een meeslepend en ontroerend verhaal. Sofie Cramer heeft een heel emotioneel verhaal neergepend. Haar schrijfstijl is bovendien aangenaam en ze weet het verdriet van Clara mooi te verwoorden zonder in herhaling te vallen. Door de ontwikkeling die ze haar personage laat doormaken, is ‘Een teken van jou’ een dynamisch verhaal geworden.
Ik heb ondertussen ook de film ‘Love Again’, die gebaseerd is op dit boek, bekeken. De makers van de film hebben het originele verhaal naar hun hand gezet om er iets nieuws van te maken. De kern is hetzelfde, maar het was fijn dat ze er hun eigen touch aan hebben gegeven.