Een verassende thriller
De psychologische thriller De Biograaf van Darline Degheldere overtrof mijn verwachtingen. Ik kreeg een ARC-exemplaar en mocht er een eerlijke review over schrijven. Bedankt, Hamley Books! Ik geef dit boek vier sterren.
Het verhaal draait vooral om Bernard De Paepe, een biograaf. De hoofdstukken spelen zich af in het heden en worden afgewisseld met fragmenten uit het verleden. Deze terugblikken zijn cursief geschreven, waardoor het direct duidelijk is dat het om een flashback gaat.
De hoofdstukken zijn kort en de schrijfstijl is prettig, waardoor ik vrijwel direct in het verhaal zat. Er zitten een aantal plottwists in die ik niet allemaal zag aankomen. De spanning wordt langzaam opgebouwd en het einde vond ik erg sterk in elkaar zitten.
De personages worden duidelijk beschreven. Zo kon ik me bijvoorbeeld Jazzlin, een rechercheur in opleiding, goed voorstellen, en leefde ik mee met het hoofdpersonage Bernard.
Al met al is De Biograaf een goed geschreven thriller met een sterke spanningsboog en verrassende wendingen. Een aanrader voor liefhebbers van psychologische thrillers!