Feelgood en historische roman in één
Toen wij werden gevraagd om mee te doen aan de blogtour van het boek ‘De erfenis op het eiland’, was ik meteen enthousiast! Zowel de cover als de flaptekst trok mij gelijk aan. Ik keek er dan ook erg naar uit om samen met hoofdpersoon Ellie op reis te gaan naar het eiland Morwen.
Dit boek omschrijf ik zelf als een feelgood en historische roman in 1. Dit komt doordat je twee verschillende verhaallijnen volgt. Je gaat terug in de tijd met het verhaal van Patience, die uiteindelijk Kittiwake Cottage nalaat aan Ellie. Daarnaast speelt het verhaal zich ook af in het heden, waarin Ellie haar weg vindt in het leven op het eiland en gaat ze op zoek naar het verhaal achter Patience en haar familie. Hoewel het verhaal voor mij al snel wat voorspelbaar werd, vond ik dat niet vervelend. Ik heb van het verhaal genoten!
En aangezien ik zelf ook op een eiland woon in een dorp, kon ik mij ook nog eens goed inleven in hoe het voor Ellie is om onderdeel te zijn van een ons-kent-ons gemeenschap. Al is het bij mij niet zo afgelegen als Morwen Island, hoor!
Houd jij van een fijne roman waarin romantiek, vriendschap, familie, verdriet, rouw en historie allemaal voorbij komt? Dan is dit boek absoluut iets voor jou!
Ik kijk uit naar deel 2 van de Cornwall-serie, dat ook dit jaar uitkomt!
Super bedankt Oceaanboeken / Parkuitgevers voor het recensie-exemplaar en dat wij mee mochten doen met de blogtour!
Ik kijk uit naar deel 2 van de Cornwall-serie, dat ook dit jaar uitkomt!