Een verhaal met sluimerende spanning
Op zoek naar een spannend boek, kwam ik een post tegen dat er een boekverfilming komt van 'Een aardig meisje' van Elvin Post. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt, dan móét het boek wel goed zijn!
De schrijver Elvin Post is mij onbekend.Het was voor mij een hele leuke eerste kennismaking met deze schrijver!
De start van het boek begint met buurman Harmen, die dood in het trappenhuis wordt gevonden. De buurvrouw wijst direct Meghan aan. Maar is het aardige meisje echt de moordenaar?
Je leest vanuit meerdere personages, waardoor je een goed beeld krijgt van de gedachten en emoties van de bewoners en andere omstanders in het verhaal. Daardoor wordt ook het beeld geschetst dat iederéén de moordenaar zou kunnen zijn.. Is het aardige meisje dus wel écht de moordenaar? Dit blijft het hele boek lang dé grote vraag...
De prettige schrijfstijl, de sluimerende spanning en de korte hoofdstukken zorgen voor een lekker leestempo en daardoor kun je het boek maar moeilijk wegleggen. Ik heb dit boek met veel plezier gelezen.
Ik ben nu wel nieuwsgierig naar de verfilming!
Ik ben nu wel nieuwsgierig naar de verfilming!