Een zalig zooitje
Flaptekst: Tirza is veel te laat met het doen van boodschappen voor het familie kerstdiner. Alle ingrediënten die ze nodig heeft zijn uitverkocht en tot overmaat van ramp meldt haar schoonzusje dat zij wél voor iedereen cadeautjes heeft gekocht...
Terwijl ze geen idee heeft hoe ze het diner nog kan laten slagen krijgt Tirza hulp uit onverwachte hoek.
Dat er in een kort verhaal ook veel kan gebeuren bewijst Een zalig zooitje. Dat de voorbereidingen voor het kerstdiner veel stress opleveren is denk ik een algemeen gegeven. Zo ook voor Tirza, de kerstcadeaus miste, de ingrediënten die ze nog nodig had uit de supermarkt zijn uitverkocht en ze is zwanger, wat het geheel niet makkelijker maakt. Hoe kan deze Kerst nog goed komen?
Hoewel het klinkt als een niet meer te stoppen ramp, eindigt het verhaal met een mooie boodschap waardoor je het boek alsnog met een glimlach op je gezicht uitleest. Zelf heb ik dit boek geluisterd, en ik vond het erg leuk dat Vannessa Thuyns deze zelf heeft ingesproken. Een leuk (kerst)verhaal om tussendoor te lezen!