The Beautiful Wound

DeniseM 10 januari 2025
4.5*

Rens kan niet gelukkiger zijn: hij heeft een prachtige vrouw die ook nog eens in verwachting is van hun eerste kindje. Onverwacht slaat het noodlot toe en moet Rens alles op alles zetten om zich te herpakken. Na een aantal jaar ontmoet hij een mysterieuze vrouw, met wie hij meer gemeen heeft dan hij van te voren ooit heeft kunnen vermoeden.

In deze psychologische roman lees je vanuit twee perspectieven, namelijk vanuit Rens en vanuit Chai. Twee totaal verschillende jongvolwassenen die door hun eigen leed en wonden met elkaar verbonden raken. Rens is een man die alles heeft wat zijn hart begeert, tot het moment dat hij hetgeen dat hem het dierbaarst is  kwijt raakt. Hij komt diep in de put terecht en moet alles op alles zetten om hier weer uit te komen. Chai komt uit een heel ander milieu, waar zij van haar agressieve ex-partner heeft moeten ontsnappen. Om dit te kunnen doen heeft ze iets wat haar heel dierbaar is achter moeten laten...

Wat een mooie roman is dit! Rens en Chai hebben een leven dat ver uit elkaar staat, maar tegelijkertijd hebben ze meer gemeen dan ze ooit hadden durven dromen. Het boek bestaat uit drie delen waarin afwisselend gelezen wordt vanuit het perspectief van Rens en Chai. Doordat je vanuit deze personages leest, krijg je veel mee over de manier waarop ze in het leven staan en hun binnenwereld. De personages zijn puur en komen realistisch over. Ik denk dat dit mede wordt veroorzaakt doordat Lyona Rose een deel van haar eigen ervaringen ook in dit boek heeft verwerkt. Zowel Rens als Chai maakten een mooie reis door gedurende het boek en ik had als lezer het idee daar onderdeel van te zijn. Aan het einde van het boek had ik de tranen in mijn ogen staan.

Mocht je een psychologische roman zoeken, waarbij het boek je al snel in zijn greep houdt en meeneemt in een mooi, ontroerend verhaal waarin thema’s als verlies, rouw, adoptie en liefde centraal staan, dan is The Beautiful Wound een boek dat je moet lezen!

Meer recensies van DeniseM

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.