Kort mysterieus verhaal met onderhuidse spanning
Diana heeft in Amsterdam een antiekzaak ‘De verborgen parel’. Haar beste vriendin is Moniek. Als Moniek terugkomt van een vakantie heeft ze een oud geheimzinnig beeldje meegebracht.
Moniek vertelt tegen Diana dat ze terug is bij haar gewelddadige ex Ronnie en de vriendinnen krijgen ruzie. Na een aantal dagen staat de politie bij Diana voor de deur: Moniek is overleden. Diana vertrouwt het niet en ze gaat op onderzoek uit.
Een kort mysterieus verhaal met onderhuidse spanning die op het einde tot uitbarsting komt. Het gaat over vriendschap, geheimen en bedrog.
De hoofdpersonages zijn Diana en Moniek. De personages zijn voldoende uitgediept om een band met ze te voelen.
Het verhaal heeft twee verhaallijnen, van Diana en van Moniek. Deze verhaallijnen komen steeds meer naar elkaar toe zodat heden en verleden samen komen.
Na een aantal plottwisten vallen op het einde alle puzzelstukjes op zijn plaats.
De titel verwijst naar het oude beeldje dat Moniek in haar bezit heeft. De omslag is duister met een mooie blauwe gloed. Niet erg passend bij het verhaal, maar zeker mooi.
Deze novelle is de eerste in de reeks ‘De verborgen parel’. Ik kan niet wachten op een vervolg.
Sophie Wester is het pseudoniem van de twee schrijfsters Sophie Fraza en Ester Ankoné. Ik las eerder ‘Moordende hitte’ van dit duo en dat was ook al zo spannend.