Heerlijke cosy crime
Judith is pas getrouwd met oudere Thijs, als hij een hartaanval krijgt. Thuis zijn de buren aan het verbouwen en Thijs knapt daar niet van op. Dan komen de zus van Judith, Cora en haar man Ab langs. Ze besluiten om de hele zomer een boswachterswoning te huren om met z’n vieren tot rust te komen. Dan blijkt dat de woning van hun vroegere vriendinnen Fiep en Anne is. Ze halen herinneringen op en maken contact met de mensen van de moestuin die op het landgoed aanwezig is. Dan blijkt dat ze geen rust krijgen en er veel dingen spelen op het landgoed.
Een heerlijk cosy crime verhaal, waarbij je meteen in het boek verdwijnt en niet meer uit wil komen. Het is geen spannend verhaal en de zware gebeurtenissen worden licht opgenomen. Het verhaal heeft geen erge diepgang, maar dat is geen probleem bij zo’n leuke schrijfstijl.
Het boek heeft allemaal leuke personages met goede humor. Ik heb regelmatig moeten lachen om bepaalde situaties.
Op de omslag staat bamboe een riek, dit verwijst naar de moestuinen die in het verhaal voorkomen. De titel is simpel, maar zorgt er wel voor dat je nieuwsgierigheid is gewekt.