Familiedrama alom
Je bent prachtig vind ik een beladen boek. De hoofdpersonen zijn allen interessante figuren; vooral Williams verhaal vond ik aangrijpend en verdrietig.
William Waters trouwt met Julia Padavano, de oudste zus uit een heel hecht gezin. Hij wordt volledig opgenomen in haar familie. Maar als de duisternis uit Williams verleden naar boven komt, komen meerdere banden onder spanning te staan..
Aan het begin van het boek wisselen de verhalen van Julia, William en Sylvie (een andere zus) elkaar af. De personages worden tot in de details uitgediept en ik vind de hoofdstukken prettig om te lezen. Echter, het verhaal van Julia ligt mij niet helemaal, omdat ik haar gedachtegang vervelend vind. Ze lijkt alles al bedacht te hebben en niemand zou mogen afwijken van haar toekomstbeeld. Desondanks is haar verhaal niet zo storend dat ik het boek niet zou uitlezen.
De liefde, in welke vorm dan ook, wordt op een indrukwekkende en eerlijke wijze belicht. Liefde is namelijk niet altijd mooi. Sommige breuken in het verhaal doen zelfs pijn om te lezen. Dit komt mede doordat je de personages echt leert kennen en het verhaal van zo dichtbij meemaakt. Ik vind het dan ook fijn hoe het boek zich langzaam uitbreidt naar andere personen en hun gedachten. Zo krijg je een beeld van de hele familie.