De dode vriendin

Elbert Grift 25 januari 2025
Quirke is een ex patholoog-anatoom die samen met zijn vrouw Evelyn op vakantie is in San Sebastian in het Baskenland van Spanje.
Alhoewel Quirke geen liefhebber is van vakantie schikt hij zich in zijn lot en maakt er wat van, als hij zich dusdanig verwondt aan zijn hand bij het openen van een oester moet hij naar het ziekenhuis en wordt daar geholpen door een verpleegkundige die verdacht veel lijkt op een vriendin van zijn dochter Phoebe, er is echter 1 ding,: zij is in het verleden vermoord door haar broer, het lijk is echter nooit gevonden.
Het laat hem niet los en vraagt zijn dochter om over te komen om te beoordelen of de dame in het ziekenhuis inderdaad de vriendin uit het verleden is, onbedoeld zet hij het politie apparaat weer aan het werk, maar ook een huurmoordenaar die van de politici ook een taak krijgt.
Een heerlijke roman, er zit niet veel vaart in, maar dat hoeft ook niet als je zo kan schrijven als John Banville, op een bijna gezellige manier waar hij uiterst veel aandacht besteed aan de omgeving maar ook de personen perfect uitwerkt, kabbelt het boek naar een spannend slot, dat me dan weer niet helemaal bevredigde, maar wel met volle teugen genoten van dit boek en vooral schrijfstijl.

Meer recensies van Elbert Grift