Een heerlijk debuut
"Zullen verlangens werkelijkheid worden?
Voor de blogtour las ik “De eerste stap” van Debbie van Elden, een heerlijke en sensuele feelgoodroman als debuut.
Het verhaal draait om Maartje, die na een elfjarige relatie weer single is. Haar beste vriendin Daniëlle probeert haar uit haar comfortzone te trekken en sleept haar mee naar weinig inspirerende mindfulness-avondjes. Maar dan ontmoet ze tijdens zo’n avond Sil, een mysterieuze vrouw die direct indruk op haar maakt en haar een visitekaartje geeft. Nieuwsgierig maar aarzelend bezoekt Maartje haar website en vult ze het vragenformulier in. De prikkelende vragen zetten haar fantasie in beweging… Zullen haar verlangens werkelijkheid worden? En vindt ze de spanning waar ze naar op zoek is?
Ik heb enorm genoten van dit boek! Wat een origineel idee! Vanaf de eerste pagina leest het verhaal heerlijk weg, mede dankzij de vlotte en toegankelijke schrijfstijl. Maartje heeft een hechte vriendengroep, en de manier waarop zij meeleven met haar dates is echt leuk om te lezen. Haar onhandigheid zorgt voor komische situaties, die op humoristische manier worden beschreven. En dan Willem, wat een geweldige keuze voor een huisdier!
Kortom een leesfeest en een debuut om trots op te zijn. Debbie van Elden weet de romantiek met het nodige mysterie te omringen, waardoor “De eerste stap” een feelgoodroman met een sexy randje is. Een absolute must-read! Ik kijk nu al uit naar meer werk van haar.