Ontworteling
Ik heb ‘Ontworteling’ gelezen van auteurjaninekeijser
Het is voor het eerst dat ik een eco thriller heb gelezen. Dit is het 3e deel van de Lara serie, maar je kan ze allemaal los lezen van elkaar. Deel 2 ga ik ook nog lezen de komende periode.
Trillers lees ik wel vaker maar dit is toch weer anders.
Ik moest ook best veel moeite doen om goed in het verhaal te komen. Het onderwerp vind ik alleen maar heel erg goed daarom wilde ik ook graag doorlezen.
Lara reist af naar Brazilië in opdracht van een organisatie die inheemse gemeenschappen in Zuid Amerika helpt. Lara is onderzoek journalist en haar hart ligt natuur en milieu. Ze maakt zich zorgen over klimaatverandering en wil proberen haar steentje daar aan bij te dragen. Samen met Lucas een medewerker van de organisatie, gaat ze op onderzoek uit. De stam die ze willen bezoeken is niet zo blij met hun komst. Ze maakt van dichtbij mee hoe dit volk leeft van de natuur. Ze komt in een web terecht van leugens en hallucinaties. Ze komt in een zwart gat terecht en moet alle moeite doen om daar ongeschonden uit te komen.
Het thema is erg mooi en zeker een verhaal die je bij blijft. We nemen alles altijd maar voor gewoon aan, terwijl dat niet zo is. Het verhaal is goed geschreven en er zit een mooie twist aan het einde van het boek. Het hele verhaal is geschreven vanuit Lara, ik miste af en toe hoe de andere personages dachten omdat het vanuit haar perspectief wordt verteld. De hoofdpersoon is goed uitgediept en je snapt waarom ze dingen doet.
Trillers lees ik wel vaker maar dit is toch weer anders.