We zullen wind erven
Varg Veum is privédetective in het Noorse Bergen. Het verhaal begint met een terugblik en is meteen spannend. Dit maakt je nieuwsgierig naar de rest van het verhaal. De vrouw van Varg vraagt hem om een gunst, de echtgenoot van haar beste vriendin wordt namelijk vermist. Varg Veum maakt een uitzondering en neemt deze zaak aan. De verdwenen man is directeur en wil een windmolenpark op het eiland Brennøy bouwen. Er is iets vreemds met deze zaak aan de hand, want de vermiste man is het ene moment voorstander van het windmolenpark, maar later zou hij van mening veranderd zijn. Op het windmolenpark is er iets vreselijks te aanschouwen tijdens het bezoek van de investeerders: een lichaam gekruisigd boven de oceaan!
“ᴊᴇ ᴢɪᴇʀ ᴇʀ ᴢᴇʟꜰ ᴏᴏᴋ ɴᴏɢᴀʟ ʙᴀɴɢ ᴜɪᴛ, ᴠᴇᴜᴍ.”
Zoals je gewent bent van Gunnar Staalesen is ook dit boek weer spannend geschreven, waardoor je het boek moeilijk kunt wegleggen. De Varg Veum serie is een aanrader wanneer je van thrillers houdt! De boeken van Varg Veum zijn prima los te lezen. De vlotte en gedetailleerde schrijfstijl houdt je in zijn greep. Dankzij de gedetailleerde schrijfstijl krijg je als lezer een goed beeld van wat detective Varg Veum mee maakt. De dialogen zijn sterk en levendig geschreven. Ook deze titel past weer goed bij het verhaal.
“ᴊᴇ ᴢɪᴇʀ ᴇʀ ᴢᴇʟꜰ ᴏᴏᴋ ɴᴏɢᴀʟ ʙᴀɴɢ ᴜɪᴛ, ᴠᴇᴜᴍ.”