Zee van sterren
Het verhaal speelt zich af in het Zeeuwe dorp Veere. De dorpse sfeer is goed te proeven in het verhaal. Lotus is opgegroeid in Bali, waar haar moeder en Raaf eigenaar zijn van een meditatie- en healingcentrum. Lotus is terug naar Nederland om antwoorden te zoeken over haar afkomst. Daarnaast wil ze haar grote droom tot werkelijkheid laten worden: een astrologisch jeugdcentrum openen. Maar dan ontmoet zij Sander, de knappe Sander. Ze komen recht tegenover elkaar te staan, maar blijken elkaar nodig te hebben. Kunnen ze hun verschillen aan de kant zetten? Wat zal er voor hun in de sterren staan?
“ɪᴋ ᴘʀᴏʙᴇᴇʀ ᴛᴇ ᴡᴇɴɴᴇɴ ᴀᴀɴ ᴇᴇɴ ᴀɴᴅᴇʀ ᴘᴀᴅ.”
Het verhaal is geschreven vanuit het ik-perspectief van de hoofdpersoon Lotus. Lotus is een leuk personages waar je al snel van gaat houden. De chemie tussen Lotus en Sander is heerlijk. Ze kan horoscopen trekken en heeft een interesse voor sterrenkunde. Martha, de winkel eigenaresse is echt een schat en is een moederfiguur voor Lotus. De Zeeuwe uitdrukkingen en woorden vind ik een leuke toevoeging aan het verhaal. Alle woorden zijn precies goed voor dit verhaal, geen woord te veel. Het onderwerp sterren en astrologie vind ik erg origineel.
De setting, de personages en de dialogen kloppen allemaal bij het verhaal. Dit boek krijg daarom 5 sterren van mij. Het is een verhaal waar ik nog lang aan zal denken. En dan is er natuurlijk nog de prachtige cover! Doordat de personages als silhouetten zijn afgebeeld kun je zelf de personages invullen, dat vind ik altijd fijn. Een heerlijk verhaal over twee tegenpolen die moeten samenwerken.
“ɪᴋ ᴘʀᴏʙᴇᴇʀ ᴛᴇ ᴡᴇɴɴᴇɴ ᴀᴀɴ ᴇᴇɴ ᴀɴᴅᴇʀ ᴘᴀᴅ.”