Wat een intrigerend leesavontuur
Gerjo, ik zie dat je heel positief in het leven staat, wil jij mijn boek lezen en recenseren,
Zo werd ik door Alexander uitgenodigd en op die uitnodiging kon ik enkel hartelijke Ja zeggen.
Er zijn twee verhaallijnen: ik bevind me enerzijds in het jaar 72 na Christus met Jozef van Arimathea als verteller en anderzijds in het heden waarin ik in de huid kruip van Mario, de aartsbisschop van Sevilla.
Een boeiend boek waarin de waarheid van het Christelijk evangelie wordt betwist. Jozef kent een hele andere waarheid. En de evangelisten beschrijven de dood en wederopstanding van Jezus immers allen op een andere manier. En is het evangelie volledig of ontbreken er passages. Is datgene wat er niet is, niet belangrijker dan dat wat er wel is? En wat betekent deze “nieuwe” kennis voor een aartsbisschop die zich bevindt in een katholiek bolwerk dat scheuren vertoont door al het misbruik dat er plaatsvindt?
Het heen en weer switchen in de tijd maakt het boek voor mij levendig. Alexander heeft de verhaallijnen bovendien mooi en spannend met elkaar verweven.
Het boek raakte me ook persoonlijk. Want net als Mario kwam ik in mijn leven in dubio of ik mijn geloof wilde blijven praktiseren in de kerk. Ik nam daar afstand van, maar hield een aantal lessen wel vast: houd altijd hoop en liefde is sterker dan al het verdriet. En geef de kwetsbare mensen aandacht en zie ze als mens.
Dank Alexander voor dit leesavontuur.
Dank Alexander voor dit leesavontuur.