Een ontroerend boek
Ik kreeg de mogelijkheid van Hebban Crew om het boek Als de wolven huilen te lezen van Kristin Hannah.
In het stadje Rain Valley komt op een dag een meisje met een wolvenjong aanlopen. Dit zorgt voor veel opschudding in het dorp wat van roddelen leeft.
Ellie rechercheur in het dorp krijgt de taak samen mey haar team, de identiteit te achterhalen van het meisje. Hierbij schakelt ze de hulp van haar zus in die therapeut is maar onder vuur ligt door een fatale zaak met een cliënt van haar.
Zal het hun lukken het meisje uit de nieuwschierige pers te houden en haar identiteit te achterhalen als de tijd begint te dringen.
De schrijfster was nieuw voor mij dus was erg benieuwd naar het verhaal. Ze heeft een een uitgebreide schrijfstijl. Voor mij haalt dit soms de vaart wat uit het verhaal. De vertaling had misschien wat beter gekunt soms lopen de zinnen wat stroef.
Toch is het boek al met al een meeslepend verhaal over het onderwerp "wolvenkinderen" ook wel "wilde kinderen" genoemd. Ze beschrijft hoe deze kinderen vroeger werden behandeld maar in haar verhaal wordt het meisje een stuk humaner behandeld. Zo zouden alle kinderen behandeld moeten worden.
De stukken van de therapeut en haar observaties vond ik boeiend en zeer geloofwaardig mooi om te lezen hoe het vertrouwen wordt opgebouwd bij het meisje en wat het opleverd.
Een verhaal met een lach en een traan. Emoties spatten van het scherm. Angst, verdriet en onmacht zijn mooi omschreven.
Karakters groeien naarmate we verder in het boek komen. En de omgeving is zo omschreven dat je er een mooie voorstelling van kan maken.
De cover en de titel vind ik bij het boek passen. De kleuren in de cover maken dat ik het boek zeker op zou pakken.
Ik heb genoten van dit boek en zou zeker weer wat van deze schrijfster gaan lezen.
Hebban bedankt voor deze mogelijkheid.
Hebban bedankt voor deze mogelijkheid.