Mooi informatief boek
Voor De leukste kinderboeken mocht ik Hoe maak je dat? van Pieter Gaudesaboos en Bart Rossel lezen.
Wat een leuk informatief boek voor kinderen en volwassenen. Van af een jaar of 8 is het een leuk boek om zelf te lezen of samen met een volwassen om er achter te komen hoe dagelijkse dingen gemaakt worden en bedacht zijn. En leuke weetjes over deze uitvindingen.
De voorkant is simpel en verteld met grote letters wat je kan verwachten. In de binnenkant kan je vinden welke uitvindingen beschreven worden. Deze zijn zeer verschillend van zeep, tennisballen en vuurwerk en nog veel meer allerdaagse dingen.
Het boek neemt je mee naar verschillende fabrieken en laat je reizen door de tijd.
De uitleg wordt samen met mooie tekeningen ondersteund.
Zeer leuk om het gesprek met elkaar aan te gaan en te ontdekken.
De beschrijvingen zijn duidelijk en met humor verteld. Hierdoor is het boek erg toegankelijk.
De strip aan het einde hoe het boek tot stand kwam is een leuke plus.
Het enige minpuntje vond ik de grote van het boek. Maar dat mocht de pret van het lezen niet in de weg staan.
De uitleg wordt samen met mooie tekeningen ondersteund.
Zeer leuk om het gesprek met elkaar aan te gaan en te ontdekken.
De strip aan het einde hoe het boek tot stand kwam is een leuke plus.