Nog nooit zo hard gelachen
Allemaal leuk en aardig gaat over Ramon, een journalist, die voor een Amsterdamse krant werkt. Met zijn collega's heeft hij geen band en zijn werk wordtniet op waarde gezien. Ook zijn relatie met zijn familie, zijn vrouw en schoonmoeder is niet om over naar huis te schrijven. Ramon krijgt de kans om op primetime tijdens een praatprogramma een item te maken over de verschillende manieren van self-help. Hier wordt zijn interviewtechniek wel opgemerkt, maar kan Ramon zich wel staande blijven?
Wat leuk dat ik deze blogtour mag aftrappen! In het begin moest ik een beetje wennen aan de schrijfstijl, maar al snel kon ik deze luchtige en vooral komische beschrijvingen van de ongemakkelijke en soms herkenbare situaties waarderen. Ik ben niet iemand die niet snel hardop lacht, maar dit boek kreeg het voor elkaar. Niet echt heel handig als je met de griep in bed ligt en meteen een hoestbui krijgt.
De manier waarop Rogier de situaties tot detail beschrijft, maar de vaart erin houdt, zorgt ervoor dat ik door het boek heen vloog. Ik was gewoon verbaasd dat het boek al uit was. Ramon is daarbij ook een personage wat zo heerlijk menselijk is en ook zoveel tegen heeft zitten, dat het volgens mij onmogelijk is dat de lezers hem niet in hun hart kunnen sluiten.
Het verhaal is origineel en Rogiers verrassende kijk, maakt Allemaal leuk en aardig een heerlijk en makkelijk lezend boek, dat smaakt naar meer. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar een volgend verhaal van Rogiers hand.
Bedankt Godijn publishing voor het recensieexemplaar.
Bedankt Godijn publishing voor het recensieexemplaar.