Een spannende feelgood
Vandaag aan mij de beurt in de blogtour van Verliefd onder voorbehoud van Rianne van Dort.
Sophie heeft een relatie met Sander, maar dat loopt niet echt soepel meer. Eigenlijk doet ze niets goed meer bij hem en zit hij alleen maar op zijn telefoon. Sophie gaat solliciteren bij een makelaarskantoor, waarbij ze de aantrekkelijke Hugo ontmoet. Hugo draagt een verleden met zich mee en heeft zichzelf gezworen nooit meer een vrouw toe te laten in zijn leven.
Dan ontdekt Sophie dat Sander vreemd is gegaan en trekt ze weer bij haar ouders in. Zowel Sophie als Hugo worden slachtoffer van vernielingen en bedreigingen. Wie wil het geluk van deze prille liefde dwarszitten?
Verliefd onder voorbehoud begint al met een pakkend proloog. De spanning zit er meteen in. Deze spanning wordt op een prettige manier afgewisseld met romantiek. De inkijkjes naar het verleden van Hugo, duidelijk aangegeven door cursieve tekst, maakte dat ik steeds verder wilde lezen. Deze fragmenten zijn zo voel gevoel geschreven. Ze maakte steeds meer duidelijk, waarom Hugo geen vrouw meer in zijn leven wilde.
Terwijl de achtergrond van Hugo steeds duidelijk werd, kwamen er juist meer vragen op over wie er nu achter de vernielingen en bedreigingen zat. Ik ben meerder keren van verdachte gewisseld en het einde had ik echt niet zien aankomen. Fantastisch hoe Rianne me zo op het verkeerde been kon zetten.
De schrijfstijl van Rianne vond ik wel wisselend. De terugkijkjes worden gekenmerkt door een vlotte schrijfstijl, waarbij er ruimte was voor gevoel, maar er precies verteld werd, wat er verteld moest worden. Het verhaal in het heden, had een heel stuk korter gekund wat mij betreft. Elke dag werd besproken, ook de dagen dat er niets gebeurde. Dit waren weliswaar korte zinnen in de trend van donderdag was hij druk aan het werk, maar ze zorgde er voor mij wel voor dat de vaart uit het verhaal ging.
Ondanks dat heb ik genoten van het verhaal. Dus laat je vooral niet tegenhouden door mijn minpuntje. Het is verder een heel fijn boek om te lezen. Rianne heeft een goede verhaal neergezet, maar in mijn ogen is er nog ruimte voor groei. Ik ben dan ook benieuwd naar een eventueel volgend verhaal. Bedankt Rianne dat ik mee mocht doen met de blogtour.