Vier vrienden

IngeBrun 04 februari 2025
Met dank aan Phoenixbooks mocht ik het boek Honderd dagen lezen van Sarah Verhasselt.

De cover is precies wat het verhaal verteld. In mooie vrolijke kleuren zie je een vliegtuig en wat foto’s . Dit verteld alles over de vier vrienden en hun reis naar New York die over honderd dagen zal plaats vinden.

De honderd dagen staan voor de dagen tot het einde van de middelbare school. Hierna hopen ze samen een reis te maken naar New York. De vier vrienden Olivia, Mathis, Ine en Nico, vertellen elk hun eigen verhaal. De personage wordt aangegeven boven elk hoofdstuk. De vier vrienden hebben elk zo zijn of haar eigen problemen. Dit lees je dan ook in de honderd dagen. Zal de reis nog wel doorgaan?

Het boek is vlot geschreven en de hoofdstukken zijn kort. Hierdoor vlieg je door het verhaal.
Wel vond ik het meer vier losse verhalen den één verhaal. Dit veranderde pas op het eind. Ook hadden de personages voor mij nog meer uitgewerkt mogen worden.

Ondanks dit heb ik toch genoten van dit mooie verhaal met thema’s zoals rouw, vriendschap, tienerzwangerschap, verliefdheid, donorschap en vooral jezelf vinden. Deze thema’s werden mooi verwerkt zonder dat het te zwaar werd.

3,5 ster

Meer recensies van IngeBrun