Emotioneel en indrukwekkend
Dat Kristin Hannah prachtig schrijft wist ik al en haar boek de vergeten vrouwen is dan ook een van de mooiste boeken die ik ooit las.
Dit boek, dat eerder is uitgebracht als Alice het wolvenmeisje had ik nog nooit gelezen en zodra ik erin begon zat ik in het verhaal en kon ik niet meer stoppen met lezen. Toen het uit was moest ik er even van bijkomen, zo mooi en een verhaal dat je nooit zult vergeten.
Julia is een bekende kinderpsychiater en woont in LA. Na een vervelende rechtzaak keert ze na een telefoontje van haar zus terug naar het stadje Rain Valley waar ze is opgegroeid.
Haar zus is hoofd vd politie en er is een verwilderd meisje uit het bos komen lopen met een wolvenjong op haar arm. Niemand weet wie ze is en het kind is getraumatiseerd dus Julia zet alles op alles om haar te helpen.
Waw...wat heeft dit verhaal me geraakt. Kristin Hannah weet je te raken met hoe ze de dingen beschrijft en ik werd dan ook heel emotioneel bij bepaalde stukken. De beschrijvingen van de wildernis nemen je mee naar de bossen en al hun schoonheid, de dieren en hun gewoontes en geluiden. Ik had het gevoel alsof ik de rivier kon horen, de vogels zag die er leefden zo beeldend schrijft ze. Ook heel mooi en ontroerend, de band tussen mens en dier...hoe intens en puur die kan zijn.
Maar in dit bos ligt ook de sleutel tot wat Alice is overkomen.
We volgen ook het hele therapie proces en dat vond ik zelf heel boeiend om te lezen, het is heel emotioneel en confronterend maar met wat een schoonheid wordt het proces omschreven. De lieve Alice sluit je in je hart en je wil zo graag dat het allemaal goed komt, elke stap in dit proces voel je.
Wat erg goed gedaan is is dat het wel een emotioneel verhaal is maar omdat we meerdere mensen in het stadje volgen heeft dit boek veel lagen. Er is liefde, vriendschap, trauma maar ook veel saamhoorigheid en gezelligheid. De balans is goed gevonden in dit verhaal en je kunt niet stoppen met lezen.
Er is zeker ook romantiek en dat is heel mooi in dit verhaal verweven, iedereen heeft een verleden en weer verliefd durven te worden is lastig maar onvermijdelijk. Het is een verhaal dat je hart verwarmt, en een verhaal dat je voelt net zoals haar andere boeken. Dat er nog maar veel prachtige boeken van deze schrijfster mogen verschijnen. Ik heb er echt van genoten, een aanrader!!!
Maar in dit bos ligt ook de sleutel tot wat Alice is overkomen.