Spannende thriller
Namens @vrouwenthrillers en @decrimecompagnie mocht ik deze thriller lezen: Het genootschap van @machteldvanzalingen
Voor mij een eerste kennismaking met deze auteur. Toen ik de winactie bij Vrouwenthrillers voorbij zag komen werd ik direct gegrepen door de mysterieuze cover.
Het verhaal draait vooral om Ira. In haar jeugd heeft zij haar ouders verloren bij een brand. Volgens anderen is haar broer ook bij de brand omgekomen, maar Ira is er van overtuigd dat hij nog leeft. Zij denkt dat hij is meegenomen door de zwart geklede mannen van de sekte die ook verantwoordelijk zijn voor de brand bij hen thuis.
Ira heeft zich tot doel gesteld om gaar broer te vinden en volgens haar kan dat maar op één manier: infiltreren in de sekte: Het Noorse genootschap. Zij heeft zich als onderzoeksjournalist verdiept in deze sekte en als zij een vacature ziet, besluit zij te reageren.
Haar goede vriend Ronne vind het maar niets, een sekte binnen gaan is gevaarlijk zat. Als Ira wordt aangenomen staat haar een gevaarlijk avontuur te wachten.. Lukt het haar om haar broer te vinden?
Het verhaal beleef je vanuit verschillende verhaallijnen. Wat het heel overzichtelijk maakt is, dat aan het begin van een hoofdstuk de naam van de verhaallijn wordt benoemd. Vooral de verhaallijn van Ira vond ik interessant en spannend om te lezen. De andere verhaallijnen waren een goede aanvulling om inzicht te krijgen in het leven in het Noorse Genootschap.
Door de spanningsopbouw blijf je tot het einde van het boek nieuwsgierig naar de afloop.
Ik heb dit boek met spanning en interesse gelezen en zal zeker nog iets van deze auteur willen lezen.