Een spannende thriller
Via @vrouwenthrillers en @decrimecompagnie ontving ik het boek 'Onder water' van @annethulst_nl .
Eerder las ik van deze auteur al met veel plezier het korte verhaal 'Geen hond op straat'. Ik was dan ook erg benieuwd naar dit boek.
In 'Onder water' volg je twee verhaallijnen, die van Joy en van de mysterieuze Hij.
Joy werkt als HR-medewerker en deelt een woning met Remco. Ze hoopte op haar werk gelijkheid tussen man en vrouw te realiseren, maar krijgt bij het bestuur niet de medewerking die zij nodigt heeft. Ze neemt de rigoureuze beslissing om haar baan op te zeggen, met direct gevolg, dat zij de huur van het huis op moet zeggen en weer bij haar ouders gaat wonen.
Al gauw beseft Ze dat dit niet is wat ze wil. Na vijf jaar weer terug bij haar ouders brengt herinneringen terug, die zij liever zou vergeten.
Als zij dan ons ook nog een sms krijgt van een onbekend nummer dat deze persoon haar geheim kent en dit zal onthullen als ze niet op tijd betaalt, staat haar leven volledig op zijn kop. Wie weet haar geheim? Wie heeft er zo'n hekel aan haar dat ze dit heeft verdiend?
Een heel spannend verhaal, waarbij je als lezer een heel goed beeld krijgt van de situatie en de emoties van Joy. Als lezer wordt je dubbel getriggerd, enerzijds wil je graag weten welk geheim Joy met zich meedraagt en anderzijds wil je graag de mysterieuze Hij ontmaskeren.
Het boek is verdeeld in korte hoofdstukken. De twee verhaallijnen vullen elkaar goed aan. De spanningsopbouw is heerlijk, je voelt je meegenomen in het verhaal, de emotie en de zoektocht naar Hij. Soms denk je te weten wie 'Hij' is, maar dan krijgt het verhaal een wending, waardoor je als lezer toch weer gaat twijfelen. Eenmaal aan het lezen, kon ik het boek maar moeilijk wegleggen.
Een echte aanrader voor lezers van thrillers. Ik ga zeker nog meer thrillers van deze auteur lezen.