Een heerlijke feelgood
Sneeuw, sterren & kaneel is een eerste deel uit een serie Feelgood van Helene Holmstrom.
in dit boek word je meegenomen in het verhaal van Nora en haar konditorei. Deze heeft ze van gaar ouders overgenomen, die het op hun beurt ook weer van hun ouders hebben overgenomen. Een echt familiebedrijf met zo hun eigen gewoonten en tradities. De konditorei loopt helaas niet zo best en Nora loopt het risico deze te moeten sluiten Haar vriendin Bea heeft haar opgegeven voor het programma 'Aan de bak' waarbij de arrogante Henrik bakkerijen die op omvallen staan een boost helpt geven. Dit volt tot pittige aanvaringen tussen de twee. Lukt het om de konditorei te redden?
Het verhaal heeft nog een tweede verhaallijn, waarbij we teruggaan naar 1945 naar het leven van Nils en Juula.
Voor mij het eerste boek dat ik van Helene Holstrom lees. Het boek bevat alle elementen voor een heerlijke Feelgood.
De hoofdstukken zijn aan de lange kant, maar dat is in dit verhaal niet erg. Ze lezen makkelijk weg. Het verhaal rond Nora is het hoofdverhaal, waarbij we af en toe worden meegenomen naar het verhaal van Nils uit 1945. Soms vind ik deze andere verhaallijn iets te langdradig.
Wat wel fijn is, is dat je een heerlijk beeld krijg van de omgeving en de konditorei waardoor je extra betrokken blijft. De spanning wordt goed opgebouwd.
Ik kijk dan ook uit naar deel 2: Zon, wijn & chansons. deze verschijnt in april 2025