Wurgcontract
Met dank aan @vrouwenthrillers en @decrimecompagnie van wie ik dit boek ontving in ruil voor een recensie.
Loes den Hollander heeft al heel wat thrillers op haar naam staan, ik was dan ook benieuwd naar haar boek 'Wurgcontract'.
In Wurgcontract volg je verschillende verhaallijnen (die van de vrouwelijke slachtoffers en van X)
X (vanuit de vrouwen gezien als een knappe man en een mooi figuur)zoekt zijn vrouwen uit in de sportschool. En is daarbij kritisch wat betreft hun figuur en vooral de weinige hoeveelheid make-up. Hij verleidt de vrouwen rustig en wint zo hun vertrouwen. Hij vertelt de vrouwen dat hij in scheiding is en daarom hun ontmoeting geheim wil houden. Ondanks dat de vrouwen een vreemd onderbuik gevoel krijgen van de situatie spreken ze toch opnieuw met hem af. X is lief naar de vrouwen, totdat ze rode lippenstift op doen, dat maakt de duivel in hem los.....
Door de korte hoofdstukken, met daarboven de naam vanuit wiens oogpunt het betreffende hoofdstuk is geschreven, is het verhaal goed te volgen. Vanaf het begin ben je benieuwd naar wie persoon X nu eigenlijk echt is. Daarvoor moet je echt tot het einde wachten, maar de ontknoping is zeker de moeite waard. Voor een echte thriller mistte ik wel de echte spanning.