Prachtige locatie, heerlijk eten en fijne romantiek

Iris Windmeijer 11 januari 2025
Zin in chocolade en wintervibes? Met Het kleine chalet in Zwitserland heeft Julie Caplin weer een fijne toevoeging aan haar Romantic Escapes-serie geschreven. Voedingsdeskundige Mina vertrekt na een relatiefiasco op vakantie naar haar peettante in Zwitserland. Ze wil haar leven op de rit krijgen - maar ze vindt daar véél meer.

Het kleine chalet in Zwitserland speelt zich af in een schattig Zwitsers dorpje. Door de levendige beschrijvingen hoor ik de sneeuw knisperen en zie ik de setting voor me. Ik werd even helemaal meegenomen en overweeg meteen om zelf een vakantie naar die regio te boeken!

Vooral wanneer al het heerlijke eten wordt omschreven. Mina's peetmoeder runt een chalet en daar worden heerlijke taarten en gerechten geserveerd. Het water loopt me in de mond en zoals we gewend zijn van Caplin kun je de liefde voor de gerechten van de pagina's voelen. Vooral de omschrijvingen van de chocolade - een hoofdrolspeler in het verhaal - zorgen ervoor dat ik toch even de voorraadkast induik.

Deze omgeving is de perfecte plek voor Mina om haar leven "op orde te krijgen". Mina is een likeable personage, die worstelt met haar eigen karakter. Ze is spontaan en zit vól ideeën, maar door een aantal gebeurtenissen in haar leven, denkt ze dat dit niet de juiste manier van leven is. Ze denkt dat het nodig is om evenwichter te zijn, maar tijdens haar tijd in Zwitserland leert ze ook de mooie kanten van deze karaktertrekken kennen.

Hiervoor krijgt ze hulp van Luke. Na een superleuke meet-cute komen ze elkaar later weer tegen: het is serendipiteit! Luke is ook spontaan en zit vol levensenergie. Daarom denkt Mina dat hij niet de juiste man voor haar is, ondanks de enorme aantrekkingskracht. De romantiek in de boeken van Caplin is deels zo overtuigend door de chemie van de karakters. Zo ook bij Luke en Mina, waar de chemie vanaf hun eerste ontmoeting voelbaar is.

Ze leren elkaar beter kennen, maar Luke laat niet het achterste van zijn tong zien. Dit maakte me nieuwsgierig om door te lezen. Door de interactie en hoe de karakters van elkaar leren en zich voor elkaar openstellen werd ik helemaal meegesleept. Het is met recht een liefdesverhaal te noemen.

De geweldige formule van een prachtige locatie, heerlijk eten en de romantiek werkt iedere keer weer, zo ook in Het kleine chalet in Zwitserland. Deze serie is een van mijn favorieten en ik heb alweer zin in mijn volgende romantic escape!

Deze recensie verscheen eerst op https://www.readalicious.nl/recensies/het-kleine-chalet-in-zwitserland-julie-caplin/

Meer recensies van Iris Windmeijer

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.