Grappig en herkenbaar!
Peppie Poepvlieg – Marlien Crooijman
Peppie poepvlieg moet tijdens de eerste dag op de poepvliegschool op zoek naar een hoopje lievelingspoep. Maar stiekem vindt Peppie poep, kaka, drollen – hoe je ’t ook wilt noemen – maar vies. Komt dat wel goed? Een grappig verhaal over een poepvlieg op de poepvliegschool.
Peppie Poepvlieg is een grappig en herkenbaar verhaal voor jonge kinderen. Peppie, die zijn neus ophaalt voor eten dat iedereen lekker vindt, heeft liever snoep en peinst er dan ook niet over om iets anders te proberen.
Het verhaal is op rijm in een ritme dat prettig voorleest. De herhaling van ‘Poeperdepoep, Peppie!’ zorgt voor hilariteit en zorgt er tevens voor dat kinderen actief mee gaan doen. Ook de omschrijving op rijm van het dier dat de betreffende poep achtergelaten heeft, helpt daaraan mee:
Dit dier met zijn witte wol ligt ’s nachts lekker te slapen.
Deze keutels komen van de blatende…schapen.
Op de poepvliegschool leren de vliegen alle zintuigen goed te gebruiken, Er wordt geproefd, geroken en gevoeld. Erg leuk natuurlijk om hier thuis of in de klas met de kinderen mee verder te gaan. Zelfs de loep en de thermometer komen er aan te pas en hoe leuk is het dan om ook daar meteen een lesje aan vast te knopen.
De illustraties geven het verhaal goed weer en vooral de emoties zijn duidelijk van de gezichten af te lezen. Peppie die het allemaal maar niets vindt, ook duidelijk zijn afkeer laat zien, en alle andere leerlingen die zichtbaar genieten en vrolijk mee doen met elke les. Jammer dat de poep niet altijd even natuurgetrouw is getekend, maar een kniesoor die daarop let ;o)
Peppie poepvlieg is een heerlijk verhaal voor kinderen die in de poep- en piesfase zitten, maar bied daarnaast zeker ook ruimte voor diepgaandere gesprekken. Het boek is dan ook prima in te zetten bij diverse thema’s.
4 ★
Bedankt Marlien Crooijmans voor dit recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.
Dit dier met zijn witte wol ligt ’s nachts lekker te slapen.
Deze keutels komen van de blatende…schapen.
4 ★