Reallife problemen in feelgood jasje

Joyce 17 januari 2025
Begin dit jaar las ik ‘Bootcamp voor gebroken harten’, de voorloper van dit verhaal. Nog daarvoor was het verhaal ‘Singlereis’ de start van deze serie. Dit eerste deel heb ik niet gelezen, maar wat ik al merkte bij het tweede deel, gaat ook op voor dit deel: het verhaal is zeker te lezen als je de andere delen niet hebt gelezen. Oké, je mist wat voorgeschiedenis en details, maar de grote lijnen worden ook in dit verhaal weer aangehaald. Ondanks dat ik herhaling in verschillende delen van boeken vaak vervelend vind, had ik hier totaal geen last van bij dit deel. Heel subtiel werden deze lijnen weergegeven.

Mocht je nou denken: ik ga een lekker ‘kerstig’ boek lezen, dan help ik je direct uit een droom. Oke het speelt zich af rondom kerst, maar veel meer komt het ook niet echt aan bod. En dat is niet eens erg. Er lopen namelijk een aantal verhaallijnen, die je eigenlijk van deze periode afleiden. Het had bij wijze van spreke net zo goed in maart kunnen plaatsvinden.

Ik was echt gegrepen door het verhaal van Coco. Wat zij heeft meegemaakt, heb ik zelf nooit meegemaakt, maar toch kan ik haar ‘labiele’ toestand wel voorstellen.

Zoals Inge zelf al zegt in haar nawoord: ze probeert real life problemen in haar verhalen te vlechten en ik moet zeggen dat dat zeker goed gelukt is!

Meer recensies van Joyce

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.