Totaal geen Harry Potter
De cover van het boek zag er erg betoverend uit en de uitspraak "Harry Potter meets Game of Thrones" sprak mij aan. Maar als snel had ik het gevoel dat dit boek niets met Harry Potter te maken had. Oke, er wordt getoverd, maar thats it.
Het hoofdpersonage is een ook misschien een arme sloeber, maar de schrijver doet zo overdreven haar best dit over te brengen dat het mij irriteert. Het geeft haar een soort valse bescheidenheid naast dat ze een enorme zeurpiet is.
Als je niet klikt met het hoofdpersonage wordt het al lastig het boek leuk te worden. De draak had wel wat, maar als snel begon ik mij ook aan hem te irriteren doordat het me echt een tikkeltje te arrogant en kleinerend werd.
Het plot was vaag, traag, onsmakelijk en verre van "Harry Potter" magisch. De Game of Thrones toevoeging was denk ik dan de seksualiteit en oorlog, maar dat maakte het verhaal ook niet beter. Waar het een ongemakkelijk voelde en het ander saai waren dat beide vele bladzijden die ik maar oversloeg om door het eindeloze verhaal te komen, hopend op een enorme ontknoping. Maar ook die viel tegen.
Ik zou het boek eerder omschrijven als "Snow White and the Huntsman meets Belle en het Beest" en dat is niet positief bedoeld.