Vol fantasie en creativiteit
Zodra we het prentenboek Een onvergetelijk feestje openslaan, ontmoeten we hem al: Rupsie. Hij ligt een beetje verveeld voor zich uit te staren. Zijn boeken heeft hij gelezen en de sokken liggen netjes in de kast. Deze situatie prikkelt de jonge lezers. Ze komen met verschillende suggesties wat Rupsie zou kunnen gaan doen. Vervolgens ontdekken ze dat Rupsie iets anders van plan is. Hij geeft een feestje! Alles heeft hij al in huis. Het enige wat ontbreekt zijn vrienden. Rupsie nodigt iedereen uit maar niemand heeft tijd. Teleurgesteld ligt hij op de grond … totdat hij met een geweldig idee komt.
Een onvergetelijk feestje is een verhaal vol fantasie en waar emoties een belangrijke rol in spelen. Met Rupsie ervaren de jonge lezers eenzaamheid, een gevoel wat zeer herkenbaar is. Ze volgen Rupsie op de voet en leven intens met hem mee. Ieder kind voelt zich weleens eenzaam, vooral wanneer niemand in hun naaste omgeving met ze kan spelen. Eenzaamheid is op te lossen door zelf aan de slag te gaan. Met geweldige fantasie en creativiteit creëer je je eigen plezier en dat heeft Noemi Vola voor ons in een mooi verhaal verwerkt. De tekst is voor jonge lezers goed te volgen en bevat zelfs een tikkeltje humor. De kinderen genieten van de nieuwe vrienden. ‘Al hun namen beginnen met de zelfde letter!’ ontdekt één van de kinderen en een gezellig feest volgt.
Alle illustraties sluiten perfect aan bij de tekst. Noemi heeft deze ook verzorgd. Rupsie valt, met zijn groene kleur, goed op. Grappig zijn de verschillende boeken en sokken. De kinderen gaan direct naar elkaars sokken kijken. Elke prent trekt de aandacht en lokt reacties uit. Mooi om dat te ervaren. Tot slot krijgt het verhaal een spannende wending. Rupsie heeft een nare droom. Op het puntje van hun stoel wachten we de ontknoping af…pff, zijn vrienden hebben niks gemerkt.
Een onvergetelijk feestje inspireert kinderen om zelf aan de slag te gaan, wanneer ze een gevoel van eenzaamheid ervaren. Een mooie boodschap van deze auteur Noemi Vola en… Rupsie.