Een spannend avontuur op de pannenkoekenboerderij!
Jippie, er is een tweede deel uit met Inspecteur Wortel in de hoofdrol: Theater op de pannenkoekenboerderij. In Inspecteur Wortel maakten we kennis met Wortel, een kleine pony. Hij kan lezen, rekenen en zich goed verstoppen. Daarom vormt hij, samen met Tess, Emma, Mats en Jasper de Appeldal-detectives.
In dit boek verdwijnt er een stuk appeltaart, een wollen deken en haver. Wortel ontdekt een spoor en gaat met de varkentjes Rocky en Ricky op onderzoek uit. Ondertussen zijn de kinderen van Appeldal bezig met het oefenen van een theaterstuk. Hiermee willen ze geld ophalen zodat de schoolbus omgebouwd kan worden.
In een verlaten hol vindt Wortel de dader: een bruin gevlekt hondje. Zijn baasje is overleden. Bang dat zijn plaats op de boerderij wordt ingenomen, verzint Wortel een smoes. Wanneer na de voorstelling het geldkistje is verdwenen, komen de Appeldal-detectives bij elkaar. Voordat de politie komt, willen ze de dief opsporen. Dat lukt… maar dan knaagt er iets bij Wortel. Hij heeft nog wat op te lossen!
Inspecteur Wortel – Theater op de pannenkoekenboerderij is een spannend verhaal voor kinderen die van avontuur houden en graag raadsels of problemen willen oplossen. Het verhaal is geschreven door Michaela Holzinger en in het Nederlands vertaald door Elsbeth de Jager. In twaalf hoofdstukken, die elk een titel hebben, neemt ze ons mee naar Appeldal. In dit boek gebeuren verschillende dingen, die er voor zorgen dat we betrokken blijven. Elke keer wordt onze nieuwsgierigheid aangewakkerd zodat we blijven lezen.
Tussendoor leven we met Wortel mee. Wanneer het niet lukt om met zijn geheime codes de aandacht te krijgen, voelen we zijn teleurstelling. Het lokt reacties uit bij de kinderen en oplossingen worden gedeeld. Gelukkig weet hij op tijd toch voor elkaar te krijgen dat hij onmisbaar is.
Het verhaal is rijk geïllustreerd. Tussen de tekst vinden we veel kleurrijke tekeningen. Naast Wortel zien ook Ricky en Rocky er schattig uit. Elke tekening sluit geweldig aan en geeft ons het gevoel dat we erbij aanwezig zijn. We nemen de rol van Tess, Emma, Jasper of Mats in.
Heb je zin in een spannend avontuur op de pannenkoekenboerderij in Appeldal? Vlug, ren dan achter Wortel aan. Met hem valt er altijd wel iets te beleven!