Dat ene moment.

Karin van der Lee 15 november 2024
Tijdens een vertraagde vlucht van Hobart naar Sydney voorspelt een mysterieuze vrouw, later bekend als de "dame des doods", de doodsoorzaak en sterfdatum van elke passagier. Deze onverwachte voorspellingen zaaien twijfel en angst, vooral wanneer de eerste voorspelling uitkomt. Dit maakt dat je al snel meegesleept wordt in het verhaal en nieuwsgierig blijft naar de gevolgen voor elk personage.

Dat ene moment is een roman die mij onmiddellijk pakte. De verschillende personages kon ik goed volgen en ik vond het niet lastig om ze allemaal uit elkaar te houden, wat ik normaal wel kan hebben met meerdere personages in een verhaal. Zodra het verhaal begon werd ik hierin meegenomen en kreeg steeds meer over hen te weten, het werd steeds leuker en je leeft met iedereen mee.

Wat bijzonder is aan de schrijfstijl van Moriarty, is dat ze zware onderwerpen toch op een lichte manier kan brengen. Hoewel het verhaal een serieus onderwerp heeft, is er veel humor, waardoor het gemakkelijk te lezen blijft. Er zijn stukken die je laten meekijken door de ogen van meerdere personen, onder andere een stewardess en van Cherry, de "dame des doods" zelf. Dat geeft extra diepte aan het verhaal. Vooral het verleden van de dame die de voorspelling doet, wordt steeds interessanter en helpt je beter te begrijpen waarom ze doet wat ze doet.

Dat ene moment is een spannende, emotionele en bij vlagen grappige roman die veel vragen oproept over ons leven en onze keuzes. Het is een aanrader voor wie van boeken houdt die je laten nadenken, zonder te zwaar te zijn. Moriarty slaagt erin haar personages echt neer te zetten, wat zorgt voor een meeslepend leesavontuur.

Dank aan A.W. Bruna Uitgevers voor het recensie-exemplaar.

Meer recensies van Karin van der Lee