Ontdooid
Na Verkocht, het debuut van Sofie Cloet, gelezen te hebben, was ik blij om opnieuw een verhaal van deze auteur te lezen en mee te mogen doen aan de blogtour van haar tweede boek, Ontdooid.
Lees vooral verder om te ontdekken waarom Ontdooid op jullie leeslijst moet staan, want wauw, wat heb ik genoten van dit verhaal!
In het eerste deel, Verkocht, leren wij Nora en Andreas kennen. Levi, de broer van Andreas, ziet hoe verliefd ze op elkaar zijn. Stiekem wil Levi dit ook maar het lukt hem maar niet. Al tien jaar probeert hij het incident met Elena uit zijn hoofd te zetten, maar voor hem voelt het nog steeds alsof het gisteren was.
Levi is een zelfstandige tuinaannemer en Elena een succesvol architecte. Ze kennen elkaar al een eeuwigheid en waren ooit vrienden, maar sinds het incident jaren geleden, zijn ze dat niet meer. Levi haat deze situatie en voelt dat er nog altijd iets tussen hen is. Wanneer hij Elena samen met haar vriend Glenn ziet binnenkomen op het huwelijk van Nora en Andreas, is voor Levi de maat vol. Hij besluit er alles aan te doen om Elena’s ogen te openen.
Elena is doodsbang voor Levi. Hij is gevaarlijk, onrealistisch en dus verboden terrein. Door een enorm spanningsveld tussen hen is het niet verstandig om bij hem in de buurt te zijn, maar toch gaan ze samenwerken aan een prestigieus project in Damme. Zo wordt ze gedwongen de confrontatie met Levi, en met zichzelf, aan te gaan.
Levi weet niet wat Elena denkt en voelt, het blijft voor hem een raadsel.
Zou het Levi lukken, Elena’s hart te laten ontdooien?
Wat heb ik intens meegeleefd met deze twee mooie mensen. En wat fijn dat Sofie Cloet deze twee mensen tot leven heeft gebracht.
Cloet heeft mij door haar warme, vlotte en beeldende schrijfstijl Ontdooid ingetrokken en ik vloog (helaas te snel) door het verhaal. Ik voelde de onzekerheid, paniek, angst en liefde tussen de hoofdpersonages. Deze steamyromance liet me niet meer los, en op sommige momenten kreeg ik zelfs kippenvel en was ik diep ontroerd. Complimenten aan de auteur dat ze dit de lezer kan laten voelen.
Ik kijk nu al uit naar Eric’s verhaal! Schrijf jij maar fijn verder, Sofie, en heel erg bedankt dat ik mocht deelnemen aan de blogtour.
Bedankt voor het digitale recensie-exemplaar, Sofie.
Levi weet niet wat Elena denkt en voelt, het blijft voor hem een raadsel.
Zou het Levi lukken, Elena’s hart te laten ontdooien?
Bedankt voor het digitale recensie-exemplaar, Sofie.