Beklemmende thriller
Wanneer iets te goed lijkt om waar te zijn… is dit meestal ook zo.
Een harde les die influencer Adele leert nadat een rijke philantropist aanbiedt een chateau voor haar en haar vriend, Jack, te kopen. Dat er een aantal vreemde voorwaarden aan de koop hangen nemen ze voor lief. Wanneer Adele na 4 maanden niets meer van zich laat horen gaat haar zus Erin op onderzoek uit. Kan zij achterhalen wat er met Adele gebeurd is?
Het chateau gaat sterk van start. De hoofdstukken vanuit Adele’s oogpunt zijn van voor de komst van Erin en geven je constant een unheimlich gevoel. De creepy vibes die in de woning hangen, de onvriendelijke dorpsbewoners en de toenemende spanning tussen Adele en Jack dragen hier aan bij. De hoofdstukken van Erin zijn gericht op de zoektocht naar haar zus en maken je steeds verder nieuwsgierig naar wat er toch allemaal gebeurd is in het chateau.
Tijdens het lezen van het tweede deel raakte Ruth Kelly me enigszins kwijt. De plottwists, die wel verrassend waren, vond ik een beetje over ‘over the top’ en namen een duistere wending. Een hele duistere wending. De reden achter de verdwijning van Adele was voor mij net een plottwist teveel.
Dit gezegd hebbende, heb ik deze thriller in 1 ruk uitgelezen en me zeker vermaakt. De moraal van deze thriller… soms mag je een gegeven paard best in de bek kijken!