Leuke start van een nieuwe serie
Oude vriendschap roest niet. Of is het na 20 jaar te laat om een ooit afgesloten pact nieuw leven in te blazen?
Nadat vrienden Puck, Neil, Winnie en Mira op 12 jarige leeftijd een pact sluiten (als het tegenzit in hun carrières helpen ze elkaar), verwatert het contact al snel. Wanneer het 20 jaar later op alle fronten niet zo lekker gaat met Puck komt ze weer in contact met haar oude vrienden, lukt het hen samen haar leven weer een beetje op de rit te krijgen?
Met Niet volgens plan heeft Yvonne een fijne feelgood met een originele insteek neergezet. Door haar vlotte en humoristische schrijfstijl en afwisseling tussen romantiek en een beetje mysterie had ik het boek in een mum van tijd uit. Ook het wisselen van pov tussen Puck en Neil en tijdlijn (nu en 20 jaar geleden) droeg hier aan bij. Leuk om te zien hoe de karakters van de 4 vrienden zich van tiener naar volwassene ontwikkeld hebben.
De romance tussen Puck en Neil wordt met zijn ups and downs realistisch neergezet en tegelijkertijd werd mijn nieuwsgierigheid naar de verhalen van Winnie en Mira gewekt. Ik kijk uit naar de volgende delen in deze serie.