Levensechte feelgood
Natuurlijk wilde ik ook een boek van meervoudig winnares van “Feelgood van het jaar” lezen. Vanaf het begin boeit het verhaal me. Gillian King heeft een vloeiende en beeldende schrijfstijl. De mooie stem van Susan Muskee zorgt dat ik mijn aandacht er goed bij kan houden. Het verhaal wordt afwisselend in het heden en het verleden verteld.
Hannah is alleenstaande moeder van puberzoon Sem, die met verkeerde vrienden in aanraking komt. Hij ontspoort en zet zich af tegen zijn moeder. Hannah heeft besloten dat ze gaan verhuizen, zodat Sem nieuwe vrienden kan gaan maken. Sem heeft het in zijn hoofd gezet, dat hij zijn vader Jamie wil ontmoeten. Daarvoor moet hij naar Engeland, waar Jamie een beroemde rugbyspeler is.
Hannah en Sem ontmoeten Jamie op een slecht getimed moment, waardoor Jamie in eerste instantie afhoudend reageert op zijn zoon. Max, De manager van Jamie, is niet blij met hun plotselinge verschijning. Sem is erg onder de indruk van zijn rijke vader. Jamie trekt bij en wil een paar dagen met zijn zoon optrekken, om elkaar te leren kennen. Hanna is blut en is genoodzaakt om te logeren bij Max, zodat de roddelpers geen argwaan krijgt en Jamie geen imagoschade oploopt.
Jamie en Sem kunnen het samen goed vinden. Vanwege een blessure zit Jamie ziek thuis en heeft hij alle tijd voor zijn zoon. Hannah en Jamie bespreken hun problemen uit hun verleden. Sem heeft vakantie en mag bij Jamie blijven logeren. Tussen Hannah en Max zijn er inmiddels ook onuitgesproken issues. Hannah gaat terug naar Nederland om de verhuizing te regelen. Daar krijgt ze onverwachts bezoek. Na terugkomst in Engeland vertelt Jamie Hannah schokkend nieuws. Hoe vertellen ze het aan Sem? Valt Hannah nou voor Jamie of voor Max?
De verhaallijnen zijn duidelijk, komen op het eind bij elkaar. Dat einde is onvoorspelbaar. Brok in m’n keel. Er komen onderwerpen voorbij zoals tienerzwangerschap, vriendschap, ware liefde, gezondheid. Een aanrader om te lezen!