hartverwarmende feelgood
Voor haar werk heeft Julie Caplin veel plekken in Europa bezocht. Ze werd daardoor geïnspireerd om deze feelgood-serie te schrijven. Dit hartverwarmende verhaal heeft weer de ontspannen sfeer, net zoals in de andere delen van de serie “romantic escapes”. Het heeft een heerlijke flow, leuke twists, liefde, vriendschap, humor etc.
Het gaat deze keer om de jonge vrouw Nina, die haar kans schoon ziet om onder de eeuwige bemoeienissen van haar broers uit te komen. Sebastian, de beste vriend van broer Nick, is ondernemer in Parijs en hij heeft zijn been gebroken. Nina gaat naar Parijs, om hem te ondersteunen bij zijn werkzaamheden. Ze heeft het niet gemakkelijk met de ambitieuze Sebastian Finlay. Hij is perfectionistisch en humeurig vanwege zijn tijdelijke handicap. Nina en Sebastian kennen elkaar al vanaf hun jeugd en Nina vindt hem aantrekkelijk. Broer Nick heeft haar verboden om iets met zijn beste vriend te beginnen.
Bij de aankoop van een nieuw object kreeg Sebastian de oude patisserie als ‘bijvangst’ en die wil hij aanpassen naar een bistro. Marcel de bedrijfsleider is tegen dat plan. De patisserie is vergane glorie en Sebastian wil alles moderniseren en opknappen. Uit plichtsbesef geeft Sebastian met ondersteuning van Nina een serie workshops patisserie, die de vorige eigenaar al had afgesproken. Nina wordt bevriend met de deelnemers, een gemêleerde groep enthousiaste creatievelingen die willen leren bakken. In haar vrije tijd oefent Nina stiekem vaak met bakken in de keuken van de patisserie, om zichzelf te verbeteren. De klanten mogen haar eclairs, macarons etc. proeven, met succes! Voordat de bouwvakkers komen besluit de groep deelnemers, inmiddels vrienden, om de patisserie zelf helemaal op te knappen, om Sebastian te laten zien dat de Patisserie moet blijven bestaan. Op zolder vinden ze nog verborgen schatten zoals servies en bakbenodigdheden. Sebastian is onder de indruk, hoe Nina haar bakkunsten verbetert en de workshops verzorgt. Ondertussen bloeit er iets op tussen Nina en Sebastian, maar broer Nick grijpt in. Sebastian weet niks van de stiekeme renovatie van de patisserie.
Ik heb genoten van dit typisch Parijse verhaal. Het water liep me in de mond als het ging over alle patisserie die werd gebakken en beschreven. En Nina is toch zo’n positieve lieve meid! Zoals het in een echte feelgood gaat, loopt het natuurlijk goed af. Voor wie en op welke manier? Dat ga ik niet verklappen. Dit verhaal smaakt naar meer en ik ga zeker meer boeken uit deze serie lezen!