ultiem feelgoodverhaal waar muziek in zit
Marion Weenink is zelf full-time singer-songwriter, koordirigent en muzikale duizendpoot. De liefde voor muziek is duidelijk voelbaar en terug te "lezen" in het luisterboek. Zo bijzonder dat haar eigen liedjes hierin verwerkt zijn en ze een eigen playlist heeft op Spotify onder de naam "De Liedfabriek". Vrolijke, liefdevolle, ontroerende songteksten. De combinatie muziek + luisterboek is zeer overtuigend!
Femke is afgestudeerd aan het conservatorium, maar haar zangcarrière komt niet erg van de grond. Blokfluitlessen geven op een basisschool en spelen in een band tijdens bruiloften brengen financieel niet genoeg op om van te leven. Daarbij neemt haar omgeving haar beroep als zangeres-tekstschrijver vaak niet serieus. Buurvrouw Truus spoort haar aan om in actie te komen. Femke besluit zich op te geven voor een singer-songwriterwedstrijd. Buurvrouw Truus en vriendin Roos zijn meteen haar grootste fans.
Tijdens de eerste auditie maakt Femke een lelijke val en wordt ze geholpen door een knappe, onbekende man. Het ‘vonkt’ op dat moment, maar ze wisselen geen gegevens uit. Femke doorloopt alle audities met verve. Ze mag door naar de liveshows. Haar ouders steunen haar, maar zijn bezorgd over de tol van haar toekomstige roem. Tijdens het kopen van kleding voor de liveshows samen met haar moeder, merkt Femke dat haar moeder iets verzwijgt. Na de Kerstdagen krijgt Femke slecht bericht over haar moeders gezondheid. Femke gaat door met “De Liedfabriek”. Tijdens de eerste liveshow ziet ze de knappe man weer…Show must go on, maar hoe lang houdt ze Femke dat vol?
Dit boek is een feelgood pur sangh. De verhaallijnen zijn heel goed opgebouwd, lopen soepel door. Alle hoofpersonages zijn goed uitgewerkt. Er zit humor in het verhaal, gestuntel, tranen, diepgang, muziek, de waarde van vriendsdschap en natuurlijk veel liefde. etc. Je kon me opvegen tijdens de gebeurtenissen rondom Femkes moeder. Ook de liedteksten vind ik zo mooi. Wat een lief en sympathiek mens is Femke, die sluit je onmiddellijk in je hart. Ik ben fan van Femke. ‘De liedfabriek” heeft alles wat er in een feelgood hoort te zitten. Ideaal als luisterboek <3.