Onbekend terrein gaan verkennen en een plekje in zoeken.

De mooiste tijd van het jaar is het eerste boek dat ik gelezen heb in 2025. En het is een topper! Ik hou van Jenny Bayliss als auteur! Het is een goed begin van 2025.

Het verhaal gaat over Annie. Haar relatie loopt ten einde door bepaalde gebeurtenissen. Ze beslist om tijdelijk op een huis te passen (6 maand) en na te denken over haar leven. De vrouw van het huis is blij met Annie haar komst, de neef van de vrouw niet. Hij wil het liefste Annie en het huis weg hebben. En naast dit alles wil haar ex-man haar terug hebben. Wat zal Annie doen? Zal ze doorgaan met haar nieuwe leven of teruggaan naar het vroegere?

Dit boek is een kerstboek, maar anders dan de andere kerstboeken die ik al gelezen heb. Het kerstgevoel komt pas naar het einde. Het is eens iets anders. In het beginnen was het wennen. Ik zou eigenlijk ook graag in het dropje daar wonen! De sfeer, de mensen, de natuur alles klinkt zo fijn en zalig. Ik ben beetje jaloers op de plek!

Ik zat vanaf pagina één in het verhaal. Ik voelde direct een match met het boek!

De schrijfstijl is fijn om te lezen. Jenny Bayliss heeft een fijn boek geschreven met zowel humor als emoties in verwerkt. Naast een traan heb ik ook veel en goed gelachen, zalig was het! De dialogen met Albert, de boekenclub ontmoetingen, … zalige momenten waar we als lezer van mee konden genieten. En voor ik het wist was het boek uit. Het is zo snel gegaan! Ik wil meer Annie verhalen.

Er komen zeer realistische onderwerpen naar voren: bedrog, doorzetten, ouder worden, alleen zijn, ..
Normaal lees ik boeken waarin de personages jonger zijn, maar ik moet bekennen dat het leuk was om Annie als hoofdpersonage te hebben die in de 40 is. Annie is een doorzetter en ook zeer lief en vooral ze heeft een gouden hart! Haar lijstjes, creativiteit is aanstekelijk!

Bijna ieder personage in het verhaal is leuk uitgewerkt. Ze hebben allemaal hun eigenheid maar hebben wel één ding gemeen met elkaar. Ze zijn allemaal lieverds! De community daar is warm, liefdevol, helpend en uniek.

Kortom ik vind dit boek top! Het heeft van mij de volle 5 sterren gekregen! Top top top.

Nu ben ik zeer nieuwsgierig naar het andere boek van de auteur, twaalf dagen voor kerst.

Meer recensies van Kayleighsbooksadventure

Het waargebeurde oorlogsverhaal van een Joodse kleermakersfamilie. Een nieuw spraakmakend boek van Frank Krake. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.